mandag den 26. september 2011

Når arkitekterne får lov…


Danskerne elsker deres enfamiliehuse. Det ganske land er fyldt med dem, og selv om vi er et lille land, har vi en stolt tradition indenfor arkitekturen. Denne lækre billedbog viser tendenser og strømninger indenfor de sidste ti år. Der er tale om både nybygninger, tilbygninger og ombygninger og husene har alle været omtalt i tidsskriftet Arkitektur.DK. Det siger sig selv, at vi prismæssigt også hurtigt kan komme op på et niveau, hvor ikke alle kan følge med, men nyd de skønne og anderledes huse af bl.a. arkitekten Jeppe Utzon.
Men à propos parcelhuse:
Vil man mere konkret gå i gang med at puste nyt liv i sit eget hus er der masser af inspiration og hjælp at hente i disse bøger:
Borgere der interesserer sig for arkitektur, bør tage på byvandring i Hørsholm-Rungsted området. Der gemmer sig nemlig rigtig mange perler af kendte danske arkitekter som bl.a. Steen Eiler Rasmussen, Poul Kjærholm, Thorvald Jørgensen (Christiansborg Slot), Martin Nyrop (Københavns Rådhus) for blot at nævne nogle enkelte. Sidstnævntes såkaldte ”Hvide hus” på Rungstedvej 47, opført 1889-91 blev i øvrigt et forbillede og betragtes den dag i dag som det danske parcelhus’ moder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar