fredag den 23. september 2011

Andrea Busfield: "Født i Skyggernes tid"




Fawad, en afghansk dreng, kender ikke sit fødselsår, men hans mor Marija siger, at han er født i skyggernes tid. Skyggerne er Taleban, der er årsag til faderens og broderens død samt søsterens forsvinden. Nu, hvor Taleban er sat fra magten af USA-koalitionen, er Fawad 10-11 år gammel og bor i Kabul med sin mor hos dennes søster – et arrangement, der bestemt ikke fungerer godt.


Der er mange udenlandske hjælpearbejdere i Kabul, og Fawad og hans venner udnytter disse rige og medfølende mennesker ved at sælge ting til dem, tigge eller endda stjæle fra dem. Hjælpearbejderne skaber også arbejde blandt Kabuls befolkning. Fawads mor vasker og syr for flere af dem, og Georgie, en engelsk kvinde, der arbejder med at stable en luksus-uldproduktion på benene, tilbyder Marija jobbet som husholderske i det hus, hvor Georgie bor sammen med to andre udlændinge. Der er tilhørende tjenestebolig, så Marija og Fawad flytter glade til bedre forhold.


En ny verden åbner sig nu for Fawad, spændende men også skræmmende, da han bliver involveret i de voksnes liv med deres fremmedartede glæder og sorger.
Forfatteren er britisk journalist, der som udsendt medarbejder blev så betaget af landet, at hun nu er bosat i Afghanistan. Hun formår gennem denne fiktion, skrevet med humor og indlevelse, at give læseren et realistisk billede af Afghanistan og dets ukuelige indbyggere samt disses holdninger til den nuværende situation i landet.


Simon


Anmeldelsen er fra november 2010

Reserver bogen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar