tirsdag den 27. marts 2012

Robert Goolrick - En pålidelig hustruGoolrick, Robert 
En pålidelig hustru
Punktum, 2011
292 siderKort resumé
I 1907 kommer Catherine til en lille by i Wisconcin for at gifte sig med den velhavende enkemand Ralph Triutt. Han har søgt en ærlig, ordinær kvinde, men hun er ikke den hun udgiver sig som


Helle siger
”Det var bidende koldt, og luften sitrede af alt det, der endnu ikke var sket.” Sådan begynder historien om en ensom rig mand og en ung skøge.


Han har mistet alle han holdt af og har forskanset sig i sit store hus, hvor han lader som om livet ikke går ham på. En dag får han nok og indrykker en avisannonce, hvori han søger en pålidelig hustru.


Hun har levet et hårdt liv, hun er blevet mishandlet, udnyttet og forladt, hun har klaret sig gennem livets strabadser ved hjælp af sin intelligens, sit udseende og sin seksualitet, men en dag ser hun en avisannonce og udtænker en plan for et bedre liv.


Historien udspiller sig i Wisconsin, USA i begyndelsen af 1900-tallet og forfatteren udnytter den barske natur til at skabe en underliggende dyster stemning gennem hele bogen.


Plottet i romanen er omhyggeligt konstrueret, så hver enkelt lille information tvinger læseren til at revurdere sine meninger om hovedpersonerne.


Romanen handler om menneskers kamp for at overleve, uanset hvor dårlige kort man er blevet givet. Det er en roman om kampgejst, ensomhed og livsvilje men også om håb, kærlighed og tilgivelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar