onsdag den 28. marts 2012

Louise Boije af Gennâs - Højere end alle himle

Boije af Gennâs, Louise 
Højere end alle himle
Politiken, 2011
532 sider

Kort resumé
En håndfuld venner, som har kendt hinanden længe, er samlet nytårsaften 1999 for sammen at træde ind i det nye årtusind, som snart udfolder en bred vifte af både små og store oplevelser.

Marianne siger
Jeg skulle hurtigt finde en bog til min ferie i en liggestol, og forsiden samt bagsiden faldt lige i min smag. ”Stærk og medrivende roman om nære venskaber og dyb kærlighed i Stockholm”.

Bogen tager sit udgangspunkt i nytårsaften år 2000 hvor bogens personer er samlet. Det er de seks gode men meget forskellige venner og deres udvikling vi følger frem til år 2003. Der er Victor og Sandra, som er godt økonomisk stillet, han er børsmægler og hun en succesfuld forfatter. Så er der Stefan og Pella som hører til middelklassen og bor på landet med deres to børn og nyder hverdagslivet. Derudover følger vi singlepigen Liv som kæmper for en skuespillerkarriere og bøssen Jalle, der arbejder i Udenrigsministeriet.


Bogen er en god samtidsroman hvor vigtige begivenheder i de år bliver vævet ind i historien, så som 11. september og mordet på Anna Lindh.

Forfatteren har skrevet flere filmmanuskripter til svenske tv-serier og måden bogen er skrevet på kunne godt blive til en tv-serie. Dette er første del af en trilogi, som skal belyse hele det første årti i 00´erne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar