torsdag den 29. marts 2012

Max Ulrich Klinker - Smak

Klinker, Max Ulrich
Smak
EC Edition, 2011
277 sider


Kort resumé
En eksistentialistisk novellesamling, der bla. handler om at flyve, at blive væk og at være sammen.


Sofie siger
SMAK er en samling på 9 noveller, der foregår i et modent univers blandt veluddannede mennesker med stor livserfaring. Historierne handler om absurditeterne under den pæne overflade, kedsomheden, hverdagens trivialiteter og forkerte valg, der får menneskers tilværelse til at krakelere. 

Novellerne rummer spændende tænksomme og eftertænksomme moraler og problemstillinger med en eksistentiel vinkel. Det er underholdning med stof til refleksioner over de store spørgsmål der kan filosoferes og funderes over.Her er stemning, atmosfære og stil måske næsten som fra en svunden og mere tænksom verden. Fortællingerne udfoldes med god tid - et åndehul i nutidens hastige billedstrøm.

En lille kuriositet er det lokale islæt, som vi møder i novellen ”Et middagsselskab i Rungsted”. Efter et retsmøde i Helsingør skal en advokat til middag på Nøddekrogen i anden række fra Øresund. Her møder vi high society med masser af penge og plads til stor fokus på boligindretning, kunstsamling og sportsvogne. Der hersker hos manden i huset en iværksættersjargon som ”Universitetet er spild af tid – man kommer bare i gang med at tjene penge fem år senere”, men også en stræben efter ”de gamle penges” dannelse, omend der er lidt for store armbevægelser og show off til dén lukkede klub. Overfladen krakker i stor stil som aftenen skrider frem.  

Forfatteren Max Ulrich Klinker er dansk og fransk advokat med kontor i Nice – det forklarer den fine beskrivelse af Nice-miljøet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar