torsdag den 29. marts 2012

Morten Sabroe - Fader Vor


Sabroe, Morten 
Fader Vor
Politiken, 2011
293 sider


Kort resumé
Forfatterens dybt personlige opgør med sin far, Den Gyldenblonde, hvis lange og mørke skygge han ønsker at gøre sig fri af og sætter i et selverkendelsens skarpe lys.


Marianne siger
I de senere bøger er Morten Sabroe igennem en masse research og indre monologer inden han kommer i gang med det han egentlig vil skrive om. Denne gang er det hans far som han af flere er blevet opfordret til at skrive om efter bogen om hans mor, ”Du som er i himlen”. Morten Sabroes far var cirkusrevydirektør; Povl Sabroe også kaldet den Gyldenblonde. Det store problem er blot, at Povl Sabroe ikke var en tydelig faderfigur og det prøver Morten Sabroe at finde begrundelser for, og lighedspunkter tilbage til sin farfar, den berømte politiker og børneven Peter Sabroe.
Dernæst drejer historien hen på Morten selv som far, overfor sine to døtre med forskellige kvinder og det hele ender i et stort selverkendelsesprojekt. Det interessante ved hans bøger er hans originale skrivestil, bevidsthedsstrømme og indre monologer. Journalisten i ham fornægter sig ikke og der springes ind og ud af historien, frem og tilbage i tiden og med gavmild hånd strøs med citater fra film og sange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar