mandag den 26. marts 2012

Nye tidsskrifter på biblioteket

Hørsholm Bibliotek revurderer med jævne mellemrum bestanden af tidsskrifter. Dels på grund af efterspørgsel og dels i takt med, at der kommer nye tidsskrifter på markedet. Markedet skifter dog hurtigt, idet nye tidsskrifter popper op, men ikke får en lang levetid eftersom det er et vanskeligt marked at agere i. Her er en kort præsentation af en håndfuld nye tidsskrifter på biblioteket.

Tipsbladet er som bekendt ikke nyt. Det er udkommet siden 1948 og må jo dermed siges at være langtidsholdbart. Det anses i dag af fodboldinteresserede som et absolut ”must”, hvis man ønsker at være velorienteret og opdateret i fodboldens verden. Med fodboldnyheder fra Superligaen, Premier League, Primera Division, Bundesligaen og alle de store europæiske klubber. Udkommer 2 gange om ugen, tirsdag og fredag. Fredagsudgaven med fokus på den kommende weekends kampe både nationalt og internationalt.

Historie : illustreret videnskab : helt tæt på historiens største dramaer. Biblioteket har i forvejen ”Alt om historie”, men der er i disse år en øget interesse for historie i almindelighed og en let tilgængelig formidling af den i særdeleshed. Magasinet her er lækkert i indhold og lay-out og kan forhåbentlig give smagsprøver på historien, der kan give anledning til yderligere fordybelse. Udkommer en gang om måneden.

Skønne dage indeholder kun artikler, som gør dig kreativt inspireret, nysgerrig på livet, kulturelt oplyst, rejselysten eller bare glad. Dette er ikke mine ord, men forlagets! På den anden side er det svært ikke at begejstres over et nyt dansk magasin, der satser på kvalitet for livsnydere. Døm selv! Skønne dage udkommer 4 gange om året.

For de store, glade drenge har vi nu Veteranposten. Bladet er en fusion af ”Klassisk bil & mc” og ”Veteranposten” og indeholder artikler om klassiske biler, klassiske mc’ere, bilhistorie, træf og løb, forhandlere og meget andet godt. Bagest i magasinet er en stor annoncesektion, hvor det er gratis at annoncere. Her kan man købe alt fra en rød Ferrari F355 GTB til kølerfiguren Emily til en Rolls Royce, hvis man lige står og mangler sådan en! Bladet udkommer en gang om måneden.

Geographical er et prisbelønnet magasin med fascinerende skildringer af forskellige kulturer, spændende rejsebeskrivelser, videnskabelige landvindinger, ekspeditioner og natur- og dyreliv på vores enestående planet. Journalistikken er helt i top og bladet er fyldt med fantastiske fotos. En fornøjelse at læse og bladre i. Magasinet er på engelsk og udkommer en gang om måneden.

Magasinet Aktiv træning er for dem, der gerne vil komme i bedre form og få det bedste ud af træningen, hvad enten man løber, cykler, ror eller svømmer. Tips om motion og træning og øvelser, udstyr og beklædning, motivation og psyke, medicin og sundhed, oplevelser og aktiv ferie og kost og vægttab. Her er der masser af inspiration og genveje til et sundt og aktivt liv. Udkommer en gang om måneden.

Anglofilia er et dansk magasin om England. Ligesom der findes hardcore frankofile, findes der også anglofile, og det på trods af vejret! Magasinet henvender sig englandselskere, som kan læse om charmerende byer, skønne haver og natur og selvfølgelig med referencer til Englands monumentale historie. Her er inspirerende læsning og viden om England, både for kendere og førstegangsrejsende. Det flotte magasin udkommer 4 gange om året.

På engelsk foreligger nu livsstilsmagasinet GQ. Det er gentagne gange kåret som Englands bedste mandemagasin! Nu får det en chance her på biblioteket! Hårdtslående artikler, nyheder, sport, babes (!), biler, musik, film, mode og meget mere. Så hvorfor nøjes med det næstbedste som forlaget kvikt annoncerer? Det eksklusive magasin udkommer en gang om måneden.

Tag godt imod vores nye tidsskrifter og husk, at nyeste nummer er til at bladre i på biblioteket og at ældre numre er til hjemlån og nærmere fordybelse.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar