onsdag den 28. marts 2012

Helle Stangerup - Bag Skodderne


Helle Stangerup 
Bag Skodderne
Politiken, 2011
335 sider


Kort resumé

Forfatteren Helle Stangerups (f. 1939) erindringer om sin opvækst, herunder om broren Henrik Stangerup og faren Hakon Stangerup, om forfatterskabet, om mødet med de kendte og magtfulde, venskabet med kongehuset, ægteskabet med Adam Knuth og opbygningen af Knuthenborg Safaripark, men også om skilsmissen og andre sider af livet.



Helle siger
Helle Stangerup har indtil nu holdt sit privatliv adskilt fra karrieren som forfatter, men her lukker hun privatlivs-skodderne op.


Hun fortæller om sin opvækst i et litterært overklasse-hjem med meget forskellige forældre, om det livsvarige vanskelige forhold til broderen Henrik, om en skolegang med prinsesse Margrethe og om hendes jurastudie og korte karriere som jurist.


Helle Stangerup bliver gift med grev Knuth og hun bruger så ti år på at føde to sønner og deltage i opstarten af Knuthenborg Safari Park. Ægteskabet ender med en dramatisk skilsmisse, som kommer til at fylde meget i hendes liv.


Efter skilsmissen genoptager hun sit forfatterskab og fortager et omfattende gravearbejde til de historiske romaner ' Christine', ' Spardame' og ' Sankt Markus nat'. Hun fortæller også om arbejdet med den store gennemskrivning af Saxos danmarkskrønike, som dronningen hjalp hende med. Nu er hun tilbage i den genre hun startede i, hendes sidste bog ”En forskers død” fra 2010 er en krimi


Sidste del af bogen handler især om sønnerne, Marcus og Christoffer. 


Hun er åbenhjertelig , men passende diskret selvfølgelig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar