onsdag den 7. december 2011

Lone Hørslev: Sorg og Camping

Hørslev, Lone
Sorg og camping 
C&K, 2011. 
218 sider


Kort resumé
En række mennesker i en lille jysk by er vævet sammen i et sælsomt mønster, der her beskrives humoristisk og skarpt.


Kristina siger
”Sorg og ”camping” er skrevet af Lone Herslev som tidligere har udgivet både romaner og digtsamlinger. Titlen ”Sorg og camping” er desuden hentet fra et digt af Per Højholt.

”Sorg og camping” bliver af en anmelder beskrevet som en stille historie fra fattigfirserne, og det er en meget sigende beskrivelse. Bogen foregår i byen Løkke i Vestjylland og året er 1984, nærmere betegnet lørdag d. 30 november. Der er 80’er stemning til den helt store guldmedalje som er elegant og detaljeret beskrevet med detaljer som gratinerede fiskepandekager og enebærgryde fra Karolines kogebøger.

Bogen handler på den ene side om 5 mennesker som i den grad har gang i intriger og erotiske forviklinger og på den anden side handler romanen om det banale hverdagsliv, hvor vaner tager over, når passionerne løber tør, og hvor smalltalk bliver den mest brugte måde at kommunikere på. 
Bogen byder på beskrivelser af de fem menneskers mange kringelkroge og følelser, og endvidere bliver det også beskrevet, hvordan bogens figurer hele tiden leder efter noget, der giver mening, de famler og roder, mens verden omkring dem er ganske lille.

”Sorg og camping” er en simpel historie, bogens handling kan genfortælles på få sætninger, men trods den simple historie bliver den ved med at leve efter endt læsning, bl.a. fordi den er så fantastisk velskrevet, og fordi hun med bogen her leverer et pragtfuldt og råt retro-skarpt snapshot af danskerne i midt firserne.

Jeg synes bedst den kan sammenlignes med bøer af Helle Helle, bl.a. ”Rødby-Puttgarden” hvor det også er det stille, nære og hverdagsagtige der bliver beskrevet i et formidabelt sprog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar