torsdag den 20. oktober 2011

Thorstein Thomsen: Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine

Thomsen, Thorstein:
Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine
Rosinante, 2011.
429 sider

Kort resumé:
Biografisk roman om teater- og filminstruktøren Douglas Sierck, født Detlef Sierck, der voksede op i Hamborg med danske forældre, men senere måtte flygte til USA med sin jødiske kone, hvor han gjorde karriere i Hollywood efter mange trængsler.



Marianne siger:
Denne bog bygger også på en virkelig begivenhed, for det er en biografisk roman om den dansk/tyske teater- og filminstruktør Detlef Sierck som senere skifter navn til Douglas Sierck. Han var en ung teaterinstruktør i Tyskland og arbejder sammen med store navne som Bertolt Brecht og Max Reinhardt, men han må ved nazisternes magtovertagelse flygte til USA med sin jødiske kone. Tilbage i Tyskland bliver hans søn, som han har med sin første kone. Der skal gå mange år i USA, inden der kommer glamour over hans tilværelse og bliver  en kendt film instruktør til mange film. Det må være en af hans film der har inspireret Thorstein Thomsen til at dykke ned i Douglas Sirks livshistorie om krig og kærlighed og fortabte sønner.
Thorstein Thomsen siger i forordet, at han har været i tvivl om han turde skrive historien, da han synes, at historien er for stor og han for lille. Den har fået blandede anmeldelser, men jeg må nu sige, at jeg blev grebet af historien og samtidig klogere på et spændende menneske, Douglas Sierck.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar