fredag den 6. december 2013

Jo Nesbø - Politi

Nesbø, Jo 
Politi
Modtryk, 2013
526 sider

Endnu en god krimi i serien om politimanden Harry Hole. I Oslo står politiet på bar bund, efter at flere politibetjente bliver fundet dræbte på tidligere gerningssteder for uopklarede drab. Harry Hole, som ikke længere har en central plads i opklaringsarbejdet, bliver endnu en gang hentet frem, for at fange morderen. 

Samtidig ligger en patient med skjult identitet i koma på et sygehus, strengt bevogtet døgnet rundt. Patienten har en viden, som politiet er meget interesserede i. Men samtidig er andre er ikke så interesserede i at han overlever.

For en gangs skyld er Harry Hole ved at få styr på sit liv. Det der førhen var varemærket på karakteren Harry Hole, såsom indre dæmoner at slås med, alkoholmisbrug med videre er ved at ændre sig. Da han bliver indblandet i opklaringsarbejdet, bliver dette billede sat under pres.

Bogen har et godt plot, der ikke umiddelbart er gennemskueligt. De voldsomme mord bliver detaljeret beskrevet og bogen bevarer sin spænding helt frem mod slutningen, som en spændingsroman også bør gøre. Persongalleriet er bevaret, med bl.a. Gunnar Hagen, Beate Lønn og Mikael Bellman i centrum. På trods af at bogen ikke helt følger op på det, som den forrige bog Genfærd slap, så lever den tiende bog om Harry Hole klart op til forventningerne.

/Niels

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar