torsdag den 6. december 2012

En verden af fremmede af Zoë Ferraris



Zoë Ferraris
En Verden Af Fremmede
Mrs. Robinson, 2012
393 sider

Bogen ”En verden af fremmede” handler om en række mord på indvandrerkvinder med filippinsk baggrund. I alt bliver nitten kvinder slået ihjel. Men er det tilfældigt? Nej, overhovedet ikke. Tallet nitten har nemlig en speciel betydning i Islam, da der er nitten engle der vogter over helvedes port.

Vi bliver introduceret til kriminalteknikeren Katya, da hendes chef Ibrahim spørger efter hendes hjælp. Ibrahims elskerinde er forsvundet, og Katya får til opgave at finde hende. Men det er ikke nok bare at finde hende. Det må gøres så diskret som muligt, da straffen for utroskab er lig døden i de islamiske samfund. Samtidig bliver vi introduceret til ørkenguiden Nayir, som Katya drømmer om at gifte sig med. Men om det er muligt er højst usandsynligt, grundet de meget strenge regler der hersker i denne del af verden.

Beretningen om Katyas jagt på sin chefs elskerinde og drøm om ægteskab, er dybt hjerteskærende. De regler og normer som folk må tilpasse sig under, er noget vi i den vestlige verden kan have meget svært ved at relatere til. Det er også det, der gør bogen endnu mere spændende, da den tager os på en rundtur i den del af verden, og prøver at få os til at forstå de forskelle der er der sammenlignet med vores egne.

En rigtig dejlig og lærerig bog, som giver associationer til Khaled Hosseini’s ”A thousand splendid suns” på grund af den rejse til de islamiske lande, som bogen sørger for. I spænding følger man Katyas efterforskning, samtidigt med at man inderligt håber på, at hendes drøm om ægteskab vil gå i opfyldelse.

Bogen får 3 ud af 5 stjerner.

/Nikolaj

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar